Itt a Tesla nagy bejelentése: a rendszer, ami 0 felé közelíti az áramszámlánkat

0
3394
views

A Powerwall 2 rendszere a tetőből nyeri az energiát, amit a falra szerelt akkumulátorban tárol el, így bármikor el tudjuk használni, amikor éppen nem süt a nap. Így kerek a történet.

Az Elon Musk által leleplezett napelemes tető (link_napelemes_tető), valamint a hozzá kapcsolható otthoni akkumulátor együtt minden háztartás energiaellátását képes megoldani. A napelemes tető igazi áttörést jelent a napelemek piacán: mivel a paneleket nem külön kell felerősíteni egy már meglévő szerkezetre, hanem magukat a cserepeket váltja ki, sokkal nagyobb felületen tudja termelni az áramot a háztartás számára. A gyártó ígérete szerint ráadásul 2-3-szor tartósabb lehet, mint a hagyományos tetőcserepek.

Musk ígérete szerint a napelemes cserepek szinte megszólalásig hasonlítanak a hagyományos változatra, oldalról nézve nem lehet különbséget tenni közöttük. Ettől függetlenül azonban többféle stílusú paneleket is gyártanak majd, hogy a leendő vásárlók igényeit kielégítsék.

Elon Musk bemutatja a Tesla napelemes tetőcserepet

A Tech Crunch azt írja: a mostani fejlesztés a hagyományos napelemekhez képest 98 százalékos hatékonysággal dolgozik, vagyis van egy 2 százalékos veszteség. A Tesla azonban a 3M-mel közösen már dolgozik egy olyan változaton, ami az átlagosnál nagyobb hatékonysággal képes elektromos áramot termelni.

Konkrét árról ugyan nem esett szó, Elon Musk azonban azt ígéri, az ő fejlesztésük árban versenyképes lesz a hagyományos tető – napelem kombóval. Az energiát a rendszer a Powerwall 2.0-ás akkumulátorban raktározzák majd el a háztartások, ami 14 kWh-t képes tárolni.

A gyártás és a telepítés jövő nyáron indulhat meg, a Tesla-vezér elsősorban új építésű házakra ajánlja a megoldást.

Szerző: hvg.hu http://hvg.hu/tudomany/20161030_tesla_napelemes_tetocserep

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here