Ingyen áram: itt a Tesla új napeleme, amellyel 0 felé közelíthető az áramszámla

0
567
views

Egyelőre csak pár információt lehet tudni a Tesla oldalán váratlanul felbukkanó napelemről, de a legfontosabb, hogy bárhol használható lesz, és egy kiegészítővel 0 felé közelíti az áramszámlát.

Elon Musk tavaly ősszel mutatta be a Tesla újdonságát, melyben a tetőcserepekkel ötvözik a napelemeket, így nem kell külön-külön venni a kettőt, a tető rögtön napelemes lesz. ( itt olvashat bővebben erről) Az ötletes újítással van egy kis gond: nem mindenki akarja/tudja a teljes tetőt erre cserélni.

Tesla_tetőcserép
Tesla_tetőcserép

Vélhetően ez az igény ihlette a Solar Panels napelemet, a szokásoktól eltérően mindenféle nagyszabású bemutató nélkül megjelent a Tesla oldalán. Ezúttal nem napelemes tetőről, hanem szimpla napelemekről van szó, melyeket bármelyik tetőre fel lehet majd szerelni.

Ezt a napelemet a cserepes megoldáshoz hasonlóan össze lehet kötni a Powerwall akkumulátorral, a napelemmel elnyert energiát így raktározhatják is a háztartások. – ez a kombináció már 0 felé csökkenti az áramszámlát.

A Panasonic közreműködésével készülő termékről több információ egyelőre nincs, az árát sem tudni. Ha értesülni szeretne, amikor kiderült a Tesla új napelemének ára és pontos megjelenése, iratkozzon fel a Zöldkereszt hírlevélre. (link_hírlevél oldal)

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20170412_tesla_napelem_teto_solar_panels

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here