Ami az üzleti modellt illeti

0
3585
views

Szerző: S.Ica

Szerintem az a baj, hogy a zöld energiában utazó cégek pénzügyileg tekintenek az efféle programokra, beruházásokra. A “végtelen növekedés reményében olyan kötelezettségeket vállalnak (hitel), amit nem tudnak teljesíteni. Emiatt gyorsan nőnek és gyorsan bedőlhetnek. Az a baj, hogy a szemlélet a régi befektetési szemlélet és ez az egész NEM pénzügyről és a bankról szól, hanem az emberiség jövőjéről. És ez NEM banki és pénzpiaci kategória.

Emiatt az államnak meghatározó szerepet kell(ene) vállalnia és ezt nem tudja vállalni, mert “mással” vannak elfoglalva a potentáltak. Ez is szemléletformálási kérdés. De mivel 20 éve “kurvul” az oktatás, a közerkölcs, a tudás úgy általában, ezért a helyzet kétségbeejtő, mert az ok a döntéshozók nem értik, mi az út, mit jelent az előre menetel, akiknek ezeket a döntéseket meg kéne hozniuk. ÉS ami tetézi a bajt, hogy senkire nem hallgatnak.

1 tegnapi példa: Obama elkezdett klímázni…   amíg ott volt és tehetett volna valamit, csöndben volt…  A Trumpról nem  is beszéljünk, mert a totál reménytelen.

Szóval az üzleti modell az állam nélkül aligha fog menni. Esetleg kisközösségekben egy -egy mintaprojektet össze lehet állítani, de nem lesz áttörés az állami döntéshozók “planetáris tudatának”  megreformálása nélkül.

A kis projektek meg nem képesek megmenteni a világot… sajnos.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here