info@magyarzoldkereszt.hu +36 30 641 6250 Magyarország

Rólunk

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület 1994-ben jött létre a Nemzetközi Zöld Kereszt Egyesület tagszervezeteként. A Nemzetközi Zöld Kereszt Egyesületet Mihail Gorbacsov alapította 1992-ben.

Nyolc tématerületen dolgozunk, amelyekhez egy-egy keretprogramunk csatlakozik. Ezek lefedik a küldetésünk célterületeit.

Minden programunkat a teremtés- és környezetvédelem alapelvei vezérlik, melyeket az innovációs és karitatív szellem, mint alapértelmezett szemléletek irányítanak és amelyek a számunkra fontos egyetemes humán értékek és a hazai hagyományok kohéziójában teljesednek ki.

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület küldetése elsősorban a Kárpát-medence magyarlakta országaiban a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos tudat- és szemléletformálás, amely tevékenységek célja a jövő generációk természeti erőforrás-hozzáférésének biztosítása. Konkrét cselekvéseket fogalmazunk meg, innovatív elvek és módszertanok segítségével úttörő projekteken keresztül megváltoztatjuk az érdeklődő, reményeink szerint egyre szélesedő közönség gondolkodását egy fenntartható, élhető és igazságos közösségi társadalom felépítése érdekében.

Olvassa el Mihail Gorbacsov üdvözlő levelét

A Magyarországi Zöld Kereszt 20 éves fennállásának alkalmából megjelent egy kiadvány, amely áttekintést ad a Magyarországi Zöld Kereszt elmúlt két évtizedéről, a környezetvédelem érdekében végzett tevékenységéről.

Tekintse meg a kiadványt

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület egy 1994 óta működő környezetvédelmi szervezet, amelynek történetét és tevékenységét dokumentáló médiaanyag, tudástár, archívum itt térhető el: http://www.magyarzoldkereszt.eu
(Figyelem! Az archív eu-s végű honlap egyes adatai nem frissítettek, székhely, email cím, stb.)