info@magyarzoldkereszt.hu +36 30 641 6250 Magyarország

Társadalmi paradigmaváltás

Szükséges egy minden elemében új és teljesen eredeti jövőstratégia elkészítése a fenntarthatóság tekintetében. Ha úgy tetszik, egy paradigmaváltásra kényszerülünk.

A mai élet legnagyobb tudományos-technológiai kihívása az emberiség fennmaradásáért folytatott küzdelem, amely nemcsak technológiai és jogi, de a világot átszövő társadalmi rendszerek megújításának kérdéseit is magába foglaló, végtelen komplex feladat és folyamat. Önmagában a probléma felvetése is indulatokat és vitákat vált ki, nem beszélve a konkrét megoldás javaslatok érdekütközései okozta konfliktusokról és a jövőbeli kilátásokról.

A jövőbeni megoldáskeresések alapszínterének a bemutatásával merőben új mentális alapokra tesszük a megoldások szisztematikus és intuitív keresését. Mindenekelőtt azt szükséges tisztázni, mi a "jó megoldás" a jövőbiztos létünk érdekében. Ezt csak olyan technológiai-társadalmi-jogi-erkölcsi-politikai és gazdasági alapvetésekre lehet alapozni, amelyek valóban elfogadhatóak az egyének és a társadalom egésze részére is és emellett képesek lehetünk a ránkzúduló problémaáradattal közösen megbirkózni.

A "jó megoldás"-ok és szemlélet átalakítás új útjainak keresését együtt kell kikutatnunk és megoldanunk. Végtelen toleranciára és a világ minden egyes polgárának egyéni felelősségvállalására is szükség van. Ezerszámra kell társadalmi és szervezeti innovációkat megvalósítunk, együtt a szükséges technológiai innovációkkal szinergiában.