info@magyarzoldkereszt.hu +36 30 641 6250 Magyarország

Támogatás

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület feladata az emberi tevékenységek által okozott ipari, természeti katasztrófák miatt nehéz helyzetbe került embertársaink megsegítése, a természeti környezet, a bioszféra átfogó védelme, fenntarthatósági oktatás és szemléletformálás, elsősorban a Kárpát-medencére fókuszálva.

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület küldetése elsősorban a Kárpát-medence magyarlakta országaiban a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos tudat- és szemléletformálás, amely tevékenységek célja a jövő generációk természeti erőforrás-hozzáférésének biztosítása.

Konkrét cselekvéseket fogalmazunk meg, innovatív elvek és módszertanok segítségével úttörő projekteken keresztül megváltoztatjuk az érdeklődő, egyre szélesedő közönség gondolkodását egy fenntartható, élhető és igazságos közösségi társadalom felépítése érdekében.

Szükségünk van támogatókra, hogy célunk megvalósítása érdekében egy országos központot hozzunk létre Pest megyében, és annak fenntartását anyagilag is biztosítani tudjuk. Továbbá hogy a pályázatokat, tréningeket kedvezményes, elérhető áron biztosíthassuk a megújúlni kívánók részére.

Kérjük, támogassa a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület sikeres és eredményes működését!

Kedvezményezett: Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület
Számlaszám: OTP 11713005-20418344

Adó 1% felajánlás

A személyi jövedelemadó 1% felajánlás a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület egyik legfontosabb támogatási formája. Ezért kérjük, hogy segítse a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület munkáját adójának 1%-ával.

A személyi jövedelemadó 1%-áról történő rendelkezés azért egyedülálló támogatási forma, mert nem von el pénzt a családi kasszától! Adóznia minden magyar munkavállalónak kell, és a jövedelmünkből a NAV által elvont adórészt közvetlenül mi már nem tudjuk felhasználni. Azonban az adónk 1%-áról dönthetünk, és annak felajánlásával segíthetjük a civil szervezetek, egyesületek munkáját.

Kérjük, támogassa a Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület sikeres és eredményes működését adója 1%-ával!

Letölthető, nyomtatható rendelkezési nyilatkozat

Kitöltési útmutató:
A kedvezményezett adószáma: 18062465-1-41
A kedvezményezett neve: Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület

Az szja 1+1%-os felajánlásáról - függetlenül attól, hogy a 2021-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be - a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Ügyfélkapus regisztráció esetén nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:
- az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
- az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve.

A rendelkezési nyilatkozatot papíralapon is leadhatja:
- a kitöltött és kinyomtatott nyilatkozatot postai úton megküldheti a NAV ügyfélszolgálatára, vagy
- postai úton a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve, vagy
- a NAV ügyfélszolgálatain személyesen nyújthatja be.

Bővebb információkat talál a NAV odalán