info@magyarzoldkereszt.hu +36 30 641 6250 Magyarország

Statement on the Ukrainian-Russian war

Green Cross Hungary strongly and fully condemns the war as a threat to many tens of millions of civilians, in Ukraine as well as around the World.

In the spirit of our charter, our association will do its utmost to help those fleeing the disaster, with a special focus on helping those fleeing the Carpathian Basin.

The environment, the biosphere, is constantly giving the last warnings. We are fully against of war, we support total ban on weapons, and this must be guaranteed by the international powers, with full disarmament.

The world needs to do all this for a sustainable future, for the future of humanity, for a successful climate fight, because that is the only way for the future, the natural environment and the survival of humanity in it.

The Board of Green Cross Hungary

Nyilatkozat az ukrán-orosz háborúról

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület határozottan és teljes mértékben elítéli a háborút, mint eszközt, amely fenyegetést jelent sok tízmillió civil emberre, nemcsak Ukrajnában, de az egész világon.

Alapító okiratunk szellemében az egyesületünk mindent tőle telhetőt elkövet a katasztrófa elől menekülők megsegítése érdekében, különös tekintettel a Kárpát-medencéből menekülők megsegítésére.

A környezet, a bioszféra folyamatosan adja az utolsó figyelmeztetéseket. A háború, a fegyverek teljes betiltása mellett foglalunk állást és ezt nemzetközi hatalmaknak szükséges garantálnia, a teljes leszerelést lebonyolítania.

Mindezt a fenntartható jövő, az emberiség jövője, az eredményes klímaküzdelem érdekében szükséges megtennie a világnak, mert csak így lehet esélye a jövőnek, a természeti környezet és benne az emberiség fennmaradásának.

A Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület elnöksége